Susamurulle kummikoulu Alanyasta

Susamurulle kummikoulu Alanyasta

Susamuru on saanut Turkin Alanyasta oman kummikoulun. Atatürkin koulussa kaupungin keskustassa opiskelee liki 1400 oppilasta pienistä 6-vuotiaista 15-vuotiaisiin yläkoululaisiin. Valtion koulussa rahat opetusmateriaaliin ovat tiukassa ja sen vuoksi Susamuru lahjoitti koulun kirjastolle 380 kirjaa.

- Turkissa on ihan hyvä koulutusjärjestelmä, mutta erot valtion- ja yksityiskoulujen välillä ovat suuret. Ja suurin ero on nimenomaan opetusmateriaaleissa. Atatürkin koulun äidinkielenopettajat käyttivät kirjakaupassa tunteja kirjojen valitsemiseen. Erityisen iloisia he olivat siitä, että pystyivät valitsemaan tyttö- ja seikkailukirjoja, joita lapset ja nuoret oikeasti haluavat lukea, kertoo Deturin aluejohtaja Terhi Alanya.
Detur järjesti Susamurun ja koulun yhteistyön Matkaoppaiden neljännen kauden kuvausten alussa elokuun puolivälissä.
- Tiesimme, että Turkissa sekä yksityiset että yritykset tekevät hyväntekeväisyyttä. Ja koska lukeminen on meille suomalaisille niin itsestään selvä asia, halusimme lahjoittaa jotain tähän liittyvää lapsille. Kuulimme myös, ettei koululla ole lainkaan kopiokonetta, joten jatkamme yhteistyötä siten, että tuotantotiimimme kopiokone lahjoitetaan koululle, kun tiimimme palaa kotiin lokakuun lopussa, sanoo vastaava tuottaja Sari Isotalo Susamurusta.
- Oli oikeasti liikuttavaa nähdä, kuinka lapset olivat aidon innoissaan kirjoista. Koulun kirjastossa oli ennestään ehkä 500 teosta koirankorville luettuina ja ne olivat pääasiassa turkkilaisia klassikkokirjoja. Nyt kirjastosta löytyy myös vaihtoehtoja ja jopa sarjakuvakirjoja. Ja tuntuu hyvältä, että näinkin pienellä lahjoituksella voi oikeasti saada aikaan muutoksen, Isotalo jatkaa.
Tieto Susamurun lahjoituksesta levisi Turkin mediassa koko maahan ja se vastaanotettiin erittäin myönteisesti.

 

Hei, käytät vanhanaikaista selainta, joka ei enää toimi näillä sivulla. Kokeile vaikka jotakin seuraavista!